Bedrijfsopvolging, regel het met grote precisie

Na ons de zondvloed? Je zou het bijna denken: er zijn opvallend veel bedrijven waar de bedrijfsopvolging niet geregeld is. Dat pakt soms heel vervelend – en heel duur – uit. Notariskantoor KRAGD uit Den Haag heeft goede oplossingen voor alle denkbare scenario’s; van opvolging bij leven tot een calamiteitenplan voor onverhoopt overlijden.

Overname familiebedrijf: tijd om

het stokje door te geven

Een noodplan: voor bedrijfsopvolging bij overlijden

 

Hopelijk nooit nodig, altijd nuttig.

Misschien bent u helemaal niet toe aan bedrijfsopvolging, maar wat als u iets overkomt? Een vervelende vraag misschien, maar wie ‘m niet stelt, riskeert nog iets veel vervelenders. Alleen de fiscus al: wanneer de eigenaar overlijdt en er is niets geregeld, gaat veertig procent naar de staat. Let wel: van de waarde, dus ook van alle vastgoed. Is dat geld niet in kas, dan dreigt meteen een faillissement. Het is een rampscenario wat helaas maar al te vaak voorkomt.

 

De fiscus is nog maar een deel van de rampspoed. Vaak ontstaat er ook wrijving tussen de erfgenamen. Ineens staan er meerdere kapiteins aan het roer, onder stormachtige omstandigheden. Iedere directeur-grootaandeelhouder doet er daarom wijs aan – al is het op hoofdlijnen – een calamiteitenplan op te stellen. We kunnen u hier goed bij adviseren en helpen. Dit hoeft bovendien geen complex en langslepend traject te zijn. Een paar simpele afspraken, strak vastgelegd - dat slaapt een stuk rustiger.

 

 

bedrijfsopvolging-familiebedrijf-notaris

Bedrijfsopvolging met een Stichting Administratie Kantoor (STAK)

Copyright 2020 KRAGD Notarissen

disclaimer  |  Cookies

KRAGD heeft het zekerheidskeurmerk Insurplus. Dit keurmerk verzekert u

van up-to-date oplossingen en extra zekerheid als de belangen groot zijn.